Jyv%C3%A4skyl%C3%A4%20KV%2016.11.%20pent

Kuvassa Chili 7kk Jyväskylän KV näyttelyssä 17.11.2013. Chili sai KP:n ja oli ROP-pentu. Kuva: Dina Johansson

Samana viikonloppuna Nana starttasi Seinäjoella agilityn Maxi2-luokassa ja Nana meni sujuvaa hyvää rataa. Itse tein ohjauksessa joka radalla sen yhden virheen ja lopullinen tulossaldo oli 2 x 5vp. ja yksi hyl. Nana kisaa vielä yhdet kisat ensi viikonloppuna. Sitten jäämme pakolliselle tauolle, oman ranneleikkauksen takia, joka on ensi viikolla. Ja jäämme jo odottamaan niitä juoksuja.

Duudonin kanssa sattuu ja tapahtuu. Alkukuusta Duudson kastroitiin ja jatkossa on varmasti helpompi olla täällä naislauman keskellä. Toinen, ikävämpi ja vakavampi tapaus sattui viime viikolla. Duudson söi avaamattoman Jenkki-xylitol-pussin. Ja sai siitä xylitol-myrkytysoireita. Ensiapuna ensimmäisenä yönä hänelle syötettiin tunnin välein sokeria. Seuraavana päivänä kävimme verikokeissa otattamassa maksa-arvot, mitkä oli 3-kertaiset normaaliin verrattuna. Saimme ruoan sekaan ravintolisää ja kontrolli piti olla siitä viikon päästä. No jouduimme jo viikonlopun jälkeen tiistaina uuteen kontrolliin, koska Duudson oksenteli kaiken ulos viidettä päivää. Kontrollissa maksa-arvot oli onneksi jo alkaneet laskea ja lähellä normaalin ylärajaa. Oksenteluun saatiin niskaan pistos ja kotiin lajitelma lääkitystä. Duudson saa nyt kymmenen päivän ajan lääkitystä. Nyt on menossa neljäs päivä ja poika on normaali oma itsensä. Joten me saamme huokaista. Mutta muistakaapa te, että pidätte ne xylitol-tuotteet poissa koirien ulottuvilta. Niiden kanssa voi käydä huonosti jos on huolimaton, meillä oli onni matkassa tällä kertaa.

Divan pojista Sonicilla oli myös tuuria. Sonic jäi auton alle. Törmäys oli ollut sen verran raju, että auton etupuskuri oli irronnut. Sonic oli ryhjeilla, asfaltti-ihottumaa ja kylkiluun murtuma, mutta mikä tärkeintä, selvisi hengissä. Tsemppiä sinne Sonicille ja paranemista!