Divalla on nyt paljon muutoksia elämässä, Venlaa ei enää ole ja muutto uuteen asuntoon. Ensi viikolla täytyy vanha omakotitalomme olla tyhjä. Olemme puolisen vuotta väliaikaisesti vuokralla, kunnes uusi omakotitalomme valmistuu. Juuri nyt meillä on pahvilaatikoita siellä täällä. Huonekalut ovat jo suurinpiirtein hakeneet paikkansa. Uusi asuntomme on lähellä Kiimingin Sammalojan hiekkakenttää ja nyt olemmekin joka aamulenkillä käyneet ottamassa samalla tokotreeniä.

Intoa Divalla on vaikka muille jakaa, sillä nyt ei ole kaveria, johon tuota ylimääräistä energiaa olisi saanut purkaa. Jotkut tottisliikkeet ovat varmempia ja joihinkin olen hyvinkin tyytyväinen. Murheenkryyni nouto - tekee aaltoliikettä. Ongelmat alkoivat siitä, kun siiryimme nopeasti aloluokasta avoluokkaan ja avoimessa luokassa noudossa oleva 1 kilon kapula oli sitten se kamaluus. Noudon pilkkominen osiin ei onnistu, sillä  pelkkä kapulan pitäminen aiheuttaa panikointia. Varsinaisessa noutoliikkeessä Diva ei ensin suostunut tuomaan tuota painavampaa kapulaa ja sitä myöten välillä alkoi tökkiä koko nouto myös estenoudoissa. Olemme kokeilleet erilaisia keinoja ja nyt pikkuhiljaa ehkä paras keino on se, että saan Divan viritettyä esim. palloleikillä tiettyyn vireeseen ja kapula-pallo vaihtoleikillä saan koiran myös noutamaan. Tänään edistyimmekin jo niin, että Diva toi kuin toikin myös tuon 1 kilon kapulan ja sai palkaksi pallon. Tosin edelleenkään en voi vaatia sitä istumaan eteen ja pitämään sitä kapulaa sekuntia pitempään. Sen opettaminen on pitempi prosessi tämän hienohipiäisen kanssa.

Agilityä olemme käyneet treenaamassa nyt kerran viikossa. Itsellä on hieman motivaatio hiipunut koko lajiin, sillä Diva on niin kuumakalle, ettei koko touhussa ole välillä mitään järkeä : ) Olenkin jo vitsaillut, että täytynee vaihtaa lajia ja siirtyä tokoon. Hehe, naurattaa ihan itseäkin, sillä juuri toko on se laji, josta olen kaikille hehkuttanut, miten minulla ei ole siihen lainkaan motivaatiota. Tiedä häntä, josko me kuitenkin kans uskaltaudutaisiin pikku hiomisella myös sinne tokokokeisiin - jonain päivänä : )