1657674.jpg

No eipä ois uskonu, että extemporelähtö Iisalmen jälkikokeen peruutuspaikalle toisi tullessaan alo-luokan koulutustunnuksen, jee jee! Ja viimeiseen asti saatiinkin jännittää, saadaanko koularia vai ei.

Koe aloitettiin jäljellä. Janalähdöstä tuomari nappasi peräti 10 pistettä siitä (30/40p.), että olin janalla liian lähellä koiraa. Diva lähti kuitenkin oikein jäljelle, kun sai siitä hajun. Maasto oli aikamoista ryteikköä, tiheää sekametsää ja eteen ei paljon nähnyt, lippiksestä sai pitää kiinni sukellellessa oksien alta. Jäljeltä Diva noukki 5 keppiä ja siinä oli se tärkein 6s keppi. Meiltä jäi varmaan 5s keppi metsään, sillä siinä välissä Diva pyöri pitkään hakkuualueella ja etsi ja etsi, joten se yksi keppi oli varmaan siinä ihan lähellä. Itselle tuli vaan hoppu, että aika kuluu ja jatkettiin matkaa. Loppujen lopuksi meillä oli sitten 10 minuuttia ylimääräistä aikaa tultuamme tielle, heh.

Esineruutu oli kans jännä paikka. Lähetin Divan sieltä kauimmaisesta reunasta ruutuun. Ilma seisoi eikä tuullut yhtään eli koiran täytyi juosta esineen yli pystyäkseen haistamaan sen. Diva ei löytänyt esinettä ja pyöri enimmäkseen puolivälissä ja palasi aina takaisin ruudun etureunalle, josta lähetin Divan aina uudestaan ja uudestaan ruutuun. Oiskohan ollut kuudes pisto ruudun perälle, kun Diva sai esineestä hajun. Esine oli liukas lompakko, jonka Diva tiputti matkalla kaksi kertaa. Kyllä sydän taas läpätti, kun aika kului koko ajan ja koira etsi ja etsi. Jälkeenpäin sain sitten kuulla, että siellä viimeisellä kolmanneksella, missä koiraa lähettelin alkuun ei ollut yhtään esinettä. Esineen pudottelusta matkalla tuomari vähensi 3pistettä (27/30p). Maastosta siis kaikkiaan 167p. 

Tottiskaan ei ihan täydellisesti mennyt, mutta tuomarin mielestä työskentely ja yhteistyö oli kokonaisuutena hyvää, tottiksesta saatiin nippanappa kasaan 71pistettä, mutta sehän riitti koulariin. 

Liikkeet: seuraaminen - Hyvä (pisteitä tippui henkilöryhmästä, jossa Diva kävi haistelemassa ihmisiä ja koska ei istunut ensimmäisellä pysähdyksellä, otin yhden ylimääräisen mutkan ja toisella pysähdyksellä saatiin istuminenkin liikkeeseen. Kokonaisuutena seuraaminen oli hyvää, kontakti säilyi hyvin.

Liikkeestä istuminen - Erinomainen. (Nopea istuminen.)

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - Erittäin hyvä (Nopea maahanmeno. Luoksetulo olisi saanut olla tiivimpi. Perusasentoon siirtymisessä Diva meni jostain syystä sivulle maahan).

Tasamaanouto - Hyvä ( Muuten ok, mutta tiputti kapulan ennen luovutusta varpaille).

Hyppynouto - Puutteellinen (Nouti kapulan, mutta ei hypännyt kumpaankaan suuntaan, vaan kiersi esteen.

A-estenouto - Hyvä (Muuten ok, mutta taas tiputti ennen luovutusta kapulan varpaille).

Eteenlähetys - Puutteellinen (Heh, käskyn saatuaan Diva eteni muutaman metrin, pysähtyi katsomaan minua kysymysmerkki pään päällä, minä taas epäröin, että saanko antaa uuden käskyn, mutta olin hiljaa kun en tiennyt mitä saa tehdä, käsky sitten maahan ja siinäpä se eteenmeno.)

Paikallaolo - Erinomainen (vaikka Diva onkin ollut varma paikallaolija, oli siellä jännäysefektejä, sillä tottiskenttä oli kaupan takana ja siellä oli koiranulkoiluttajia, pyörätie ja aivan paikallaololiikkeen loppuvaiheessa pöräytti siitä vierestä mopojengi, sekä jonkin talon vesiletkut päälle. Hienosti Diva kuitenkin pysyi paikallaan.)

Ilta oli pitkä ja kotona olin sitten puoli kahden aikaan yöllä. Kolmen tunnin yöunet ja töihin...hiukka väsytti, mutta kannatti lähteä, Yes!!

Hyvä Diva! Hienosti jaksoit loppuun asti tehdä töitä!