Ny se alko...siis myös tokotreenaaminen. Tänään pääsimme ensimmäistä kertaa treenaamaan tokoa omalla vuorolla tälle vuodelle. Ja tällä kerralla meillä oli ns. tokon epikset. Oltiin siis tokoepiksissä niin, ettei olla tokoiltu pitkiin aikoihin. Ja näin meillä meni:

Tuomarin tervehtiminen sujui hyvin.

Luoksepäästävyys 10. Diva nousi kylläkin seisomaan, tuomarin rapsutellessa, mutta käyttäytyi hillitysti.

Paikallaolo. Eka paikallaolossa viereinen koira nousi n.minuutin paikallaolon jälkeen ja meni Divaa heilastalemaan. Diva nousi paikaltaan vasta sitten, kun toinen yritti suurinpiirtein astua. Siitä Divakin sitten innostui ja oli mukana juonessa. Otettiin paikallaolorivi uusiksi niin, että tämä heilasteleva novascotiannoutaja herra meni sivuun ja otti paikallaolon hihnassa. Toinen 2 minuutin paikallaolokerta meni hyvin ja saimme siitä sitten myös 10.

Seuraaminen. Diva edisti ja kulki vinottain. Jos jotain positiivista, niin kontakti ja into tehdä on koiralla on kuulema hyvä.

Liikkeestä maahanmeno. Meni maahan nopeasti. Istu-käskyllä teki tyypillinen Diva-hyppäyksen perusasentoon mennessään.

Liikkeestä seisominen jätettiin väliin, ku ei osata vielä liikkeenä.

Luoksetulo. Erinomainen nopea ja hyväasentoinen luoksetulo. Sama juttu sivulle mennessä, Diva-loikkaus ennen perusasentoa.

Hyppy. Ei olla otettu liikkeenä ja kokeilin mitä tekee. Hyppää kyllä, mutta jo ilmalennon aikana kääntyy kohti minua ja pyrähtää hypyn takaa luokse, ennenkuin ehtii reagoida.

Ilmoitin "tuomarille" ennen treenejä, ettei me olla treenattu eikä olla valmiita tekemään episliikkeitä, mutta suostuin sitten kokeilemaan niitä. Ja jälkeenpäin täytyy sanoa, että hyvä mieli ja kipinäkin syttyi näistä treeneistä. Paljon on treenattavaa, mutta oli ilahduttavaa, ettei Diva ollut unohtanut kaikkea oppimaansa.