Pk-sääntöjen opiskelua nyt siis kirjaimellisesti ja olen lukenut alo-jäljen sääntökirjaa ja eilen kävin Haukiputaalla katsomassa jälkikisojen tottista paikan päälläkin.

Armotonta pk-toko treenausta on nyt ollut viikon ajan päivittäin ja sitä samaa lähiaikoina jatketaan, sillä ekat jälkikisat ovat kahden viikon päästä. Maksulliset treenithän niistä tulee tottiksen osalta, mutta itselle ovat hyvää treeniä, sillä olen armoton kisajännittäjä. Sittempähän näkee, mitä meillä pitää vielä treenata.

Hieman päivitystä missä mennään:

Paikallaolo: Ok.

Paikallaoloja on otettu nyt harvakseltaan. Ne ovat olleet varmoja, mutta voisi ottaa yhden pitkän paikallaolon ennen kisoja ja muutamia pieniä.

Eteenmeno: Tarvitsee treeniä.

Maahanmenoa kentän toiselta laidalta huudettaessa Divan juostessa - tarvitsee pari maahan-käskyä. Eli niihin lisää treeniä. Otettu päivittäin eteenmenoja toistaen niin, että satunnaisesti on joko viety yhdessä patukka kentän päähän tai siellä on ollut patukka valmiina ja joskus siellä ei ole ollutkaan patukkaa.

Seuraaminen: Ok.

Jos kisoissa sama kontakti säilyy, niin se on ok. Tosin välillä tulee liiankin liki ja vinottaa polven päälle.Käännökset välillä väljempiä, mutta se taas johtuu ohjaajan omasta tyylistä käännähdellä äkkinäisesti. Eli tässä pitäisi itse ottaa itselle kävelytreeniä ja tehdä käännöksiä ilman koiraa :)

Liikkeestä istuminen: Ok.

Joskus saattaa sekoittaa maahanmenoon ja mielestäni se johtuu siitä, että sanon käskyn liian voimakkaasti. Pitäisi muistaa tämä kisoissa.

Liikkeestä maahanmeno: Ok.

Ollut varma liike. Tosin joku ulkopuolinen voisi nämä jäävät kommentoida ovatko ne tarpeeksi nopeita.

Luosetulo: Ok.

Saattaa tulla liiankin lähelle, muuten ok.

Tasamaanouto: Ok.

Luovutuksissa tulee joskus vinoon.

Hyppy- ja estenouto: Lisää treeniä

Hyppy-ja estenoudossa ollut sitä ongelmaa, että Diva tarvitsee vartaloavusteen ennenkuin lähtee itsenäisesti suorittamaan liikettä. Tänään se onnistui pallolla ja kun annoin käskyn juuri kun pallo töpsähti maahan. Ehkä näillä toistoilla mennään vähän aikaan, jotta saadaan liikkeeseen varmutta. Samoin treenatessa estekorkeudet ovat nyt matalampia. Ensi viikon lopulla täytynee nostaa korkeudet kisakorkeuteen ja toivoa parasta.

Esineruutu ja jälki ovat hyvällä mallilla. Jäljellä otetaan korkeintaan janalähtojä näöllä ja esineruutua ehkä kerran ennen kisoja.

Itse kisa-ajatuksia välttelen, sillä heti alkaa sydämen syke kohota...

...tiistaina on kuitenkin agikisat ja siellä saan taas jännätä, miten A-esteen kontaktit sujuu, sillä nyt kun olemme ottaneet rinnakkain PK-estenoutoja niin meinaa nyt sekoittaa estesuoritukset ja saa palautella muistutuksia, että agilityssä A:lla tehdään kontaktit.