Etelän reissusta toivuttu ja nyt jaksaa vähän raportoidakin viikonlopun kuulumisia. Divaltahan otettiin viime torstaina proge-testi, mikä sitten meidän epäonneksi ei lähtenytkään Tampereen labraan tutkittavaksi, koska lennot peruttiin samaisena päivänä tulivuorentuhkan vuoksi. Sitä edellinen proge oli otettu edellisenä maanantaina ja silloin se oli vasta 1.7. Duudsoni sekosi täysin perjantaina, siihen asti se ei ollut välittänyt Divan tuoksuista. Diva alkoi kääntää häntäänsä pe iltana. Joten näistä merkeistä päätin lauantai-aamuna startata kohti etelää. Ajattelin, että saatan olla vielä liian aikaisin liikenteessä.

La iltana tavattiin Jaxi. Ja jälleennäkemisestä ei mennyt montaakaan minuuttia kun molemmat olivat jo innokkaana touhuissa! Normaali astuminen ja pariskunta oli kiinni toisissaan 16 pitkää minuuttia. Se kävi nopeasti. Sunnuntaina kävin kyläilemässä ystävän luona, jota en ollut nähnyt vuosiin - se olikin mukava päivä. Toista astutusta yritimme puolitoista vuorokautta myöhemmin ma aamuna, mutta kumpikaan Diva eikä Jaxi enää ollut tosissaan. Divaa kiinnosti enemmän metsän kepit! Hieman se aiheutti hämmennystä, mutta lauantai oli onneksi onnistunut, joten päätettiin jättää astutus yhteen kertaan.

No, tiistai aamuna minulle soitettiin eläinlääkäriasemalta, vieläkö haluan teetättää progetestin, sillä se oli saapunut Tampereen labraan. Mielenkiinnosta halusin. Ja en ollut uskoa korviani sillä arvo oli noussut huikeasti parina päivänä ja tulos oli jo 9.8. Jälkeenpäin ajatellen Duudsonin käytöksestä olisi voinut päätellä, että perjantai olisi ollut ehkä paras päivä astutukselle. Ja nyt jännätään oliko lauantai vielä yhtä hedelmällinen. Käsittäkseni kohdunkaula sulkeutuu kun progearvo 15-20 välillä ja se vaihtelee yksilöllisesti. Ja ei ihme jos pariskunta ei enää maanantaina ollut kiinnostunut, se oli jo auttamatta liian myöhäistä.

Täällä ollaan sormet ja varpaat ristissä, että muutaman viikon päästä tehtävässä ultrassa näkyisi jotain viitteitä, oliko treffit suosiolliset!

                                                         f025.gif

And how it was going: We took last Thursday blood test in Diva. But we have bad luck with that blood test. Because of Iceland volcanic ash there were cancelled all flights that day. And blood test lab was in Tampere city. So we did not have result. The previous blood test was Monday and then result was only 1.7. Duudson went totally crazy on Friday, until then Duudson did not care Diva´s season. Diva began turn her tail on Friday evening. So these marks I decided to travel to the male on Saturday morning. I thought that we are maybe too early to travel.

Saturday evening we meet Jaxi. And it takes only few minutes and they were in action! It was normal mating and they were in stuck 16 long minutes. So it was very successful dating. On Sunday I visit with my friends around. We try second mating one and half days later, Monday morning. But neither Diva and Jaxi was no longer seriously. Diva was more interested about forest sticks! Because Saturday was successful we decided to leave mating once.

Well, Tuesday phone ring and it was veteranian station and they asked me do I still want to know blood test result. And I did. I did not believe my ears when I heard that blood test result was already 9.8. So know I now that Duudson was so right to know that Friday was the best mating day. And now we cross the fingers that also Saturday was also fruitful. My belief is that female cervix closes value 15-20 and it varies individually. And now I understand also that Monday was hopelessly too late to try.

So there are all my fingers and toes crossed that we have luck this time!