Pennut ovat nyt 3vrk vanhoja ja kasvavat hyvää vauhtia. Nälän yllättäessä ovat tosi hanakoita etsimään tissiä ja syövät ahneesti. Tytöt Keisarin Morsian ja Suklaa Myrsky näyttävät olevan vilkkaampia kuin tyttö Sadepäivän Ilo. Poika taas syö ja nukkuu ja on tyytyväisen oloinen kaveri. Poika oli syntyessään pienin, mutta on kirinyt tyttöjä jo siihen malliin kiinni, että vain yksi tytöistä eli Keisarin Morsian on enää suurempi. Suklaa Myrsky on edelleen pieni ja suloinen tyttö.

Ja nyt ehdin tarinoimaan sen päivän, kun pennut syntyivät. Kaikkihan ei mennyt ihan suunnielmien mukaan. Edellinen Divan pentue syntyi vauhdikkaasti, hyvillä supistuksilla ja oli nopeasti ja helposti suoritettu.

Mutta tällä kertaa ei mennyt ihan niin. Divan lämmöthän laskivat torstaina päivällä alle 37 asteen, joten aloin varautumaan siihen, että pennut voisivat syntyä vuorokauden sisällä. Torstai-perjantai väliseksi yöksi eristin muut koirat toiselle puolen asuntoa ja Divan kanssa siirryimme nukkumaan kodinhoitohuoneen puolelle, minne oli tehty pentulaatikko. Diva oksensi aamuyöstä klo 5 aikaan pari kertaa, mikä on yleensä merkki siitä, että avautumisvaihe on alkanut. Klo 8.50 alkoi supistukset ja Diva alkoi läähättelemään. Klo 9.40 meni  sikiövesi ja Diva alkoi työntää ja työntää. Yleensä ensimmäisen pennun pitäisi syntyä 30-60 min kuluessa tässä vaiheessa, mutta pentua ei vaan kuulunut. Kun tunti oli kulunut olin yhteydessä eläinlääkäriin ja sieltä sanottiin, että odota vielä toinen tunti, ja jos sittenkään ei tule ensimmäistä pentua, ajetaan eläinlääkäriin. Toinen tunti olikin pitkä, ja vaikka Divalla tuli työntöjä niin mitään ei tule ulos. Kokeilin jopa itse sormella, mutta en tuntenut synnytyskanavassa pentua ja silloin tiesin, ettei kaikki nyt mene niinkuin pitäisi. Eläinlääkäriin lähdimme klo 11.30. Paikan päällä ensin tunnusteltiin ja sitten ultrattiin. Ultrassa nähtiin, että pennut ovat elossa. Ja siellä näkyi syykin, miksi pennut eivät tule ulos. Ensimmäinen pentu oli kohdussa poikittain, tulossa kaikki 4 raajaa yhtaikaa ulospäin. Tiedossa oli siis keisarileikkaus. Klo 12.20 annettiin rauhoitusaine Divalle. Ja noin klo 13.15 meille tuotiin ensin pennut. Se ensimmäinen pentu oli poika ja loput 3 oli tyttöjä. Keisarileikkaus meni sitten hyvin, mamma ja pennut voivat olosuhteisiin nähden hyvin ja pääsimme lähtemään kotiin noin klo 15.30.

No, ei siinä vielä kaikki, siitä epäonnesta. Olimme liikenteessä meidän 2-autolla, se joka on tila-auto ja sinne saatiin taakse patja ja minä koirien kanssa. Luksustilat, mutta. Se mutta tuli siitä, että melkein heti kun lähdimme kotimatkalle, auto alkoi hyytymään, ei ladannut kunnolla ja kulki epämääräisesti, kunnes hyytyi kokonaan. (Siinä oli laturinhihna löysällä jostain syystä). Jäimme siis tien poskeen, vilkkaan tien varteen ja pian alkaisi neljän iltapäiväruuhkat. Mietin hetken että mitä nyt. Soitin kaverille, joka asui lähimpänä ja kysyin voisiko hän tulla hakemaan meidät ja koirat tienposkesta. Kaverilla meni jonkin aikaa ruuhkan takia, ennenkuin oli paikan päällä meitä pelastamassa. Sillävälin Diva alkoi tärisemään. Sillä oli ruuminlämpö laskenut kylmässä autossa. Vaikka olinkin sen peitellyt fleecepeitoilla. Odotellessa lisäsin peittoja ja aloin hieroa Divaa, että se lämpenisi. Onneksi pennuilla oli lämpöpullot korissa, joten niillä ei ollut mitään hätää. Niin saatiin sitten kaverilta kyyti kotiin, lämppärit täysille ja Divakin lämpeni siinä matkalla niin, ettei enää palellut. Kun pääsimme kotiin, oli Diva vielä hieman tokkurassa leikkauksessa, kuin myös pennut.

Mutta aika pian Divaa alkoi kiinnostamaan korinpohjan pienet äänet ja nostinkin ensimmäisen pennun sieltä nuuskittavaksi. Hieman hölmistynyt ja utelias mamma alkoi putsata pentua. Nostin toisen pennun ja sama homma, utelias ilme ja vaistomaisesti alkaa putsaamaann toista pentua. Ja siinä vaiheessa äidinvaistot heräsivät ja kun nostin loput kaksi pentua korista, Diva otti kaikki pennut etutassullaan rinnan alle suojaan ja Divalla oli sellainen onnellisen äidin ilme, että "Hei, nää on muuten mun". Tuosta melko pian pennut alkoivatkin hakeutua tisseille ja saivat siten ensimmäiset maitohörpyt. Kaikki meni siis kuitenkin loppujen lopuksi hyvin ja nyt tämä alku on lähtenyt oikein mukavasti. Divalla on tullut hyvin maitoa ja pennut pulskistuvat. Leikkaushaavakin näyttää hyvälle. Nyt ehkä saa jo huokaista. 

Pennut ovat saaneet uudet pentupannat: vaaleanpunainen on tyttö Cheery Rainy Day, punainen on tyttö Chocko Storm, oranssi on tyttö The Emperor´s Bride ja vaaleansininen on poika Tiger´s Daydream.