Divan jälkikokeiden muistelua. Tälle vuodelle käytiin kaksi jälkikoetta peräkkäisinä viikonloppuina ja molempiin mentiin varasijapaikoilta. Ensimmäinen oli Seinäjoella. Koe alkoi maastolla. Ehdimme löytää kaksi keppiä, kun Diva lähti harhajäljelle. Ilmeisesti jäniksen, sillä niin sykeröistä oli meno ja koiran liinakin oli jatkuvasti solmussa. Ennen harhaa myös jäljen toisen kulman kohdalla meni runsaasti aikaa Divan hakiessa oikeaa suuntaa. Eli luultavasti jänis oli jo sotkenut tätä kulman aluettakin. Harhajäljellä meni niin paljon aikaa ja huomasin, ettemme ehtisi ajaa jälkeä ajan puitteissa joten päätin keskeyttää jäljen ja koko kokeen. Pettymys oli todella suuri.

MUTTA, meillä oli tuuria ja puhelin soi seuraavalla viikolla lauantaina. Pääsisimme yrittämään uudestaan sunnuntain jälkikokeeseen Kaustiselle peruutuspaikalle. Päätin lähteä, sillä tämä olisi nyt tämän vuoden viimeinen mahdollisuus yrittää saada koularia.

Kokonaisuudessaan koe menikin hienosti ja siitä jäi tosi hyvä fiilis muhimaan talven yli. Maasto meni loistavasti! Jäljelle jäi yksi välikeppi. Senkin kepin Diva ilmaisi, mutta emme löytäneet sitä, vaikka Diva kuinka haeskeli ja etsi. Kyseisessä paikkaa oli suopursua ja korkeampaa varvikkoa ja omat jalanjäljet upposivat siinä aika syvälle hieman kohmeiseen maahan. Voisin kuvitella, että keppi oli jossain siellä jalanjälkien uumenissa. Kisoissa aina stressaan ja nytkin hoputin koiraa jatkamaan matkaa, koska sitä ei heti löytynyt. Sitä ennen olimme poimineet vasta yhden kepin ja itselle tuli kiire löytää edes loput. Ja ne onneksi löytyivätkin. Janalähtö oli kuulemma kisojen paras ja täydet pisteet siitä! Itse maltoin antaa koiralle reilusti liinaa ja työskentelyrauhan. Diva lähti laukalla liikkeelle ja eteni luotisuoraan janalla ja oikealla kohdalla kääntyi heti oikeaan suuntaan jäljelle.

Esineruutu on meillä ollut hyvällä mallilla ja nytkin Diva eteni esineruudussa suoraan takarajalle, toi esineen. Toisen lähetyksen esineen toi etureunasta, oli haistanut sen ehkä jo tullessaan takaisin ensimmäisen esineen kanssa. Joten ruutu oli taas nopea ja hieno ja täydet pinnat työskentelystä! Vaikka maasto menikin hyvin, jännitin vielä tottista kokeen loppuun saakka. Ensin oli paikallaolo ja siinä ei huomauttamista - erinomainen. Seuraamisen lähdössä Diva nuuskutti alkusuoralla ruohikkoa ja itse aloin jo tuskahikoilla, että miten tämä nyt menee. Mutta Diva skarppasi hienosti seuraamisen, oli jopa vasemman polven tiellä seuratessa, niin tiivistä se välillä oli ja kontakti oli hieno. Liikkeestä pysähdyksissä Diva korjasi itse perusasennot suoraan jos oli hiukankin vinossa. Tämä oli aika hauska piirre, sillä olimme edellisen viikon hioneet nimenomaan perusasentoja ja nuo Divan omat ”korjaavat” oli Divalla tuoreessa muistissa. Seuraaminen erinomainen. Meidän ”varmat” liikkeet eli jäävät eivät menneetkään niin kuin treeneissä. Liikkeestä istuminen – Diva meni maahan. Liikkeestä seisominen – hiippaili perässä ja kun ”ärähdin” uuden käskyn hiippaili entistä tiiviimmin perässä, sillä enhän minä muutenkaan ärise ja ei Diva ymmärtänyt käskyä. Se meni siis täysin nollille. Kilon kapulan noutoa jännäsin, sillä sen kanssa Diva on saattanut ruveta pelleilemään ja sitä ei olla juurikaan treenattu. Nyt Diva haki kapulan, tiputti matkalla, nosti uudestaan ja toi sen varpaille ja tiputti siihen. Nosti sitten kapulan ja istui nätisti edessä kapula suussa. Tämä vaati pokkaa minulta, että koko ajan katsoin koiran yli eteen, en reagoinut sen tekemisiin ja odotin ja odotin että istuu eteen luovutusasennossa oikein, pyysin irroittamaan kapulan ja koira sivulle. Tästä saatiin pisteitä, koska en ollut antanut koiralle lisäkäskyjä. Hyppynoudossa Diva kosketti estettä ja toi kapulan kiertäen takaisintulon. Viimeinen nouto oli hyvä, meni A-esteen hienosti molemmin puolin ja toi kapulankin oikeaoppisesti. Viimeinen liike – eteenmeno – oli kans hyvä. Ehkä voitaisiin treenata maahanmenoa ensi kesäksi vielä nopeammaksi. Tottiksen pisteet 75 pistettä riittivät sitten koulutustunnukseen ja kokonaispisteet 255p. ja hieno 2-tulos  taskussa saatiin sitten se haaveiltu Fin Mva arvo. Eiköhän tästä jatketa treenaamista ja ensi kesänä kohti kuninkuusluokkaa sisarusten perässä...

1256924320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Retrospectively back to the Diva´s tracking competitions in this year. This year we did two tracking competitions consecutive weekends. The first was in Seinäjoki. Test start tracking part.

We'll find two sticks, when Diva went wrong remains. Apparently rabbit, because perpetrating the labyrinths and rope was all the time around the trees.

Before the illusion track on the another corner went of a lot of time looking for right direction. Probably rabbit was already entangled regions which this angle. Here the remaining went to so much time and I noticed that we do not have time to drive track in time. So I decided to suspend the track and throughout the experiment. The disappointment was really great.
BUT, we had the luck and the phone rang the following week on Saturday. Reach a try again on Sunday to Kaustinen in reverse position. I decided to leave, because this would now be the last chance this year to try to.
Overall, the tracking competition went very well and it was real good feeling brewing in the winter. Tracking went brilliantly! We find five sticks, one in the middle we miss. Diva almost find that stick, even expressed, but we could not find it, even though Diva search a lot of it. That place was a marsh tea and brushwood, and the higher my own footprints sank it deep into the little time slightly icy country. I could imagine that somewhere there was a stick inside some footprints of the earth. When I am in competition I stress and again I rush Diva go on. Before that we had picked up only one stick and came to myself busy even find the rest. And fortunately, they were found. Our start in tracking was told by judge that it was the best and full marks for that!
Diva is good finding object – so she was this time too.
Diva proceeded directly to the backline and straight took object at the border and brought the object. Another object in the consignment brought forward edge, maybe she has smelled it earlier when she run with the first object. So the object box was again fast and pretty and full points to the judge at working!

Although tracking and object box went very well, but I stress always obedience part. First there was lying in the place and it was excellent. Diva´s following was also excellent and contact was fine. Our special movements sit and stay failed this time. When I say sit – Diva lay down. When I say stay – she walk with me! So we do not get any points in that move.

Bringing 1kg baton was okey. Second bringing baton in jumping stand, she touch it and bring baton back and didn´t jump stand again. A-stand was great and she bring baton how it has to be. Last movement, where dog run away directly and go down when I say – it went great. So we get 75 points in obedience part and it was enough. Total points 255p.and fine 2-result was true. And so was title Fin Ch! Next summer we maybe participate in “king class” winner class like Diva´s siblings…