Viikkohaasteen aihe tällä viikolla on kura/märkä. Kurakoirien kuvia ei juurikaan löydy, mutta yksi märkä-aiheinen ainakin...

1461548.jpg

Kuva vuodelta 2000. Venla on vuoden ikäinen ja kiskoo rantaan Kimiä. Kimi rakasti vettä ja se aina keväisin ui  kaikki vastaantulevat rapakotkin mennen tullen. Minkä tahansa noutaminen vedestä oli hauskaa. Kimi jopa "pelasti" meidän lapsia uimareissuilla. Lapset tarttuivat käsillään Kimin turkista, selän kohdalta kiinni ja Kimi veti kuin paraskin nöffi lapset rantaan.

1461546.jpg

Kimi oli komea tevu-uros ja eli 10-vuotiaaksi. Kimin kanssa harrastettiin agilityä, tokoa ja pk-lajeista viestiä, enemmän omaksi iloksi, mutta muutama kisa tuli oikeastikin käytyä. Kimi oli ensimmäinen belgini Taran kanssa. Tara oli samasta pentueesta. Kimi tuli meille neljän ja puolen kuukauden iässä. Kimi oli ollut jo uudessa paikassa, mutta siitä ei ollut huolehdittu niinkuin pentua pitäisi ja kasvattaja oli ottanut pennun takaisin. Ottaessani Kimin osittain säälistä osittain sen takia, että ihastuin siihen jo pentulaatikossa, niin se oli turkiton, hilseessä, molemmissa etujaloissa oli kasvuhäiriöt, silmässä oli kysta pureman vuoksi ja koira pelkäsi kohoavaa kättä. Alkuun meillä oli lääkärissäkäyntiä kystan kanssa, jotta saatiin silmä kuntoon. Samalla meillä oli lääkärin suosittelema ruokavalio ja toive siitä, että kasvuhäiriöt saadaan oikealla hoidolla parannettua. Ja täytynee sanoa, että vain tervepäinen koira olisi näistä olosuhteista selvinnyt mallikkaaksi rotunsa edustajaksi. Tervepäinen hyvinkin sillä Kimi sai erinomaiset luonnetestipisteet kolmivuotiaana, A:n lonkat ja 0 kyynärät. Eli myös kasvuhäiriöt saatiin parannettua. Ulkonäöllisesti Kimistä tuli  näyttävä uros ja käytiin muutamissa näyttelyissakin ja Kimi oli myös belgiyhdistyksen jalostusuroslistalla ja kävi aikoinaan belgien jalostustarkastuksessa saaden erinomaiset tulokset. Väriltään Kimi oli minun mielestäni se "oikean tervun värinen" eli ihanan punaruskea, jota ei enää hirveästi näe!Kimin kanssa olisi varmaan saanut tahkottua enemmänkin tuloksia, mutta kummasti nuo omat elämänvaiheet kuten avioero yhdistelmänä pienet lapset verottaa mahdollisuuksia harrastaa. Kimi oli hieno koira.