Lauantaina kävimme sisarusten kanssa jälkitreeneissä. Divalle tehty jälki oli haastava, paljon kulmia ja janalähtö teki meillä hieman ongelmia. Pyörittiin ympyrää, käytiin takajäljellä, palattiin tien reunan kautta alkuun ja eikun uusiksi. Osa kulmista oli hakusessa ja itse olin aivan pyörällä päästä, mutta ihmeen kaupalla löysimme viisi keppiä. Ensimmäinen keppi jäi sen pyörimisen kanssa löytämättä.

Esineruudussa teimme ensimmäistä kertaa niin, että jätimme Divan kanssa ruudun päähän nyt kerralla kaksi esinettä. Ensimmäisen esineen haku sujui hienosti. Toinen lähetys ei mennyt niin nappiin, vaan Diva spurttaili hirmu vauhdilla ympäri ruutua, pissasi ruudun reunalle ja lopulta otin koiran luokse ja tein kolmannen lähetyksen. Ja nyt taas meni hyvin eli ei ylimääräisiä spurtteja vaan toi nätisti esineen. Oisko uusi kokeilu sekoittanut hieman Divan päätä ja mitä pitikään tehdä, no, pääasia että esineet löyty.

Sunnuntainakin kävimme jälkitreeneissä Sisin ja Kirin kanssa. Teimme toisillemme jäljen ja jokainen kävi ajamassa omansa. Divan jäljellä oli kaksi kulmaa, noin 400metriä pitkä ja kaikki kuusi keppiä löytyi! Myös esineruudun esineet löytyivät.

Otimme jäljen vanhetessa myös hieman tokoilua. Diva oli paikallaolossa, kun Kiri suoritti liikkeitä. En mennyt Divasta viittä metriä kauemmaksi, koska meillä oli nyt häiriötä. Diva seurasi kyllä mitä Kiri tekee, mutta pysyi paikallaan. Kävin aina välillä palkkaamassa Divan. Diva reagoi  Kirille annettuun Tänne käskyyn niin, että nytkähti, en tiedä yrittikö nousta, mutta sanoin heti ei, ja kun pysyi edelleen paikallaan niin kehuin ja kävin palkkaamassa. Diva oli ehkä reilun minuutin kun kävin vapauttamassa paikallaolosta. Tästä on hyvä pidentää häiriöaikaa kun tuli onnistunut suoritus. Otimme myös hieman itsekin liikkeitä: seuraamista, liikkeestä istumista ja luoksetuloa. Pidettiin vielä hieman noutokapulaa suussa.

Illalla vieä treenattiin omalla pihalla kontaktiesteitä. Olen ottanut niitä nyt hihnassa ja kontaktin päässä on ollut se pieni muovinpalanen. Diva on ehdollistanut hyvin sen palasen. Eli saapuessaan kontaktin päähän kumartuu nokkimaan muovinpalasta. Diva saa siitä aina makkaraa palkaksi. Se on välillä huvittavan näköistäkin, kun aina en ehdi samaan tahtiin palkkaamaan ja Diva saattaa ehtiä "nokkia" montakin kertaa sitä palasta halutessaan makkaraa :)

Pujottelu on nyt vaatinut toistoja sillä meillä oli koko talven kuusi keppiä pystyssä pihalla. Laitoimme 12 keppiä ja nyt Diva on puolivälin jälkeen joko yrittänyt poistua kepeiltä tai hidastanut katsomaan minua ilmeellä, että vieläkö pitää mennä, ja olen jotunut vaatimaan sitä menemään loppuun asti. Käskytys taas kuumentaa koiraa ja keppejä mennään nyt sitten aika äänekkäästi! Diva on kuitenkin hoksannut, että pihalla mennään sitten kaikki kepit eikä meinata.

640928.jpg

Välillä kaikki tämä treenaaminen pistää mietityttämään :)

640925.jpg

Rankka, mutta antoisa viikonloppu kaikin puolin. Minulla alkaakin sitten pitkän sairasloman jälkeen työt ja heti maanantai-aamusta auton nokka on kohti Kittilää...