Nyt se sitten on ohi - nimittäin ensimmäinen jälkikisa ja ollaan monessa asiassa nyt viisaampia. Viimeiset kaksi ja puoli viikkoa on treenattu niin intensiivisesti jälkikisoihin, ettei tässä ole ehtinyt edes blogia päivittää. Valmiitahan me ei oltu, mutta lähdettiin kuitenkin "taidontarkistukseen" ja se, että itse nyt suuuripiirtein tietää kisakuviot ja mitä tulee vielä opiskella. Emme saaneet tulosta, toisaalta jälkipuintia on jo kovin väännetty immeisten kanssa ja sitä, että ehkä jollain löysemmällä tuomarilla olisimme sen tuloksen saaneet. Meillä se jäi tottiksesta kiinni, puutteita meillä oli varsinaisesti vain noutojen kanssa. Kisassa oli 9 koirakkoa, 3 x alo, 3 x avo ja 3 x voi. Yksikään koira ei saanut tulosta.

Tottisraportti: (Tuomari Anna-Liisa Hyvärinen)

Vapaana seuraaminen. Oli hyvää, kontakti pysyi hyvin, henkilöryhmä meni hienosti, kaikki liikesuoritukset meni hyvin. Ainoastaan ensimmäisen laukauksen aikana Diva säpsähti ja jäi kontaktista, mutta korjasi sen hyvin ja palasi takaisin seuraamaan oikeaan paikkaan. Tästä laukaukseen reagoinnista rokotettin aika paljon ja arvosanaksi tuli: Hyvä (16pistettä?/ Max 20p.).

Liikkeestä istuminen: Oli minusta hyvä, mutta ilmeisesti tässäkin napsastiin piste pois eli 9p.?/Erittäin hyvä. (Max 10p.)

Liikkestä maahanmeno ja luoksetulo: Maahanmeno oli hyvä, luoksetulo oli hieno. Jostain syystä Diva meni "maahan" edessäni kun annoin käskyn "sivulle". Eli muuten liike olisi ollut täydellinen. Tästä saimme Hyvä/8p.? (Max 10p.)

Tasamaa nouto: Diva ei lähtenyt liikkeelle ensimmäisestä käskystä, vaan jouduin antamaan toisen "Tuo"-käskyn. Noottia saatiin myös siitä, että en odottanut 3 sekuntia ennenkuin otin kapulan koiran suusta. Tästä saimme: Puutteellinen/5p.? (Max 10p.)

Hyppynouto: Sama juttu eli Diva ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä. Toisella lähti, hyppäsi yli ja toi kapulan kiertäen esteen. Tämä liike meni nollille. (Max 15p.)

Estenouto: Diva ei lähtenyt ylittämään estettä toisellakaan käskyllä vaan meni A-esteen eteen ja katseli ja kyykki siinä edessä, että onko tää pakko mennä yli. Tuomari keskeytti liikkeen ja sekin meni nollille. (Max 15p.)

Eteenlähettäminen ja maahanmeno: Erikoista oli se, että tuomari vaati, että Eteen-käsky tulee vasta tuomarin luvalla. No, seuruuttamista oli ainakin 15 askelta, kun sai antaa eteen-käskyn. Diva lähti hyvin, mutta parinkymmentä metriä edettyään hoksasi kentän reunalla olevan merkin ja kaarsi kohti merkkiä ja merkin kohdalla huomasin, että Diva vilkaisi minuunpäin ja samantien annoin ilman tuomarin lupaa Maahan-käskyn. Maahanmeno oli hyvä, meitä rokotettiin pisteissä siitä, että annoin ennen lupaa käskyn. Toisaalta liike olisi mennyt nollille, jos Diva olisi jäänyt siihen merkille itsekseen ihmettelemään. Eli tästä saimme arvosanaksi Puutteellinen/5p. (Max 10p.)

Vähän se merkki harmitti, sillä muuten eteenmeno olisi onnistunut. Myös toinenkin koira teki samanlaisen eteenmenon samalle merkille. Että jos olisi joku hoksannut poistattaa tämän ennen kisoja niin ei olisi ollut tälläistä harhautusta?

Paikallaolo häiriön alaisena: Tuomarilla ei huomauttamista, mutta jostain se taisi tässäkin pisteen napsaista. Erittäin hyvä/9p. (Max 10p.)

Treenaamme siis tulevaisuutta varten noutoja. Jostain syystä ne alkoivatkin tökkiä viikkoa ennen kisoja. Diva teki suoritukset niinkuin se on tehnyt treeneissä. Nyt pitäisi vaan löytää ratkaisu, miksi Diva ei lähde ensimmäisellä käskyllä. Onko noudot pakkopullaa, vai missä mättää.

Sitten maastot: Niistä saatiin pisteitä yhteensä 153p. ja olisimme siis saaneet koularin, jos tuo tottis olisi mennyt läpi.( Jossittelua :))

Kisan alkuun meillä oli siis ensimmäisenä esineruutu (tuomari: Anna-Liisa Hyvärinen). Diva toi esineen aika hyvin - parin spurttikierroksen jälkeen ja saimme pisteitä 28p.(Max30p.) Yksi piste lähti tuosta ylimääräisestä höyrystä ja tuomarin mielestä se, ehkä ylitti esineitä. Toinen pinna lähti siitä, että esineen (sukan) luovutuksessa tuomarin mielestä Diva mäykytti sukkaa suussaan.

Itse jälki meni ok. Tosin tälle kesälle olemme jäljestäneet vain kuivia jäkälämaastoja ja kisajälki oli pienoinen ylläri, varsinkin lenkkareissa. Maasto oli suota, meillä oli kolme ojanylitystä ja todellakin uimme välillä polvia myöten vedessä. Hiki valui norona selässä ja jälki tuntui kestävän ikuisuuden. Tuntui, että kulmia oli useita ja suuntavaisto oli aika hukassa. Jostain syystä Diva ei suostunut ottamaan kisakapuloita suuhun? Ensimmäiset kaksi keppiä noukin itse. Seuraavilla Diva pysähtyi kepin kohdalle, pyöritteli kuonollaan, mutta ei millään suuhun? Meillä jäi luultavasti joko 3s tai 4s keppi metsään. Eli saldona 5 keppiä ja niistä se tärkein eli viimeinen keppikin mukana.

Jälki meni siis hyvin, mutta meidän janalähtö oli karseaa katsottavaa (tuomari: Ilmari Hyvärinen). Ja minä olin aivan pihalla. Lähetin koiran janalta ja Diva eteni muutaman metrin ja kaarsi samantien voimakkaasti takaisin tiellepäin ja pyöri lähellä tien reunaa. Uusi lähetys eteenpäin ja sama juttu kaarsi takasinpäin vasemmalle ja taas pyörimään lähelle tien reunaa. Uusi lähetys ja taas samaa eli koko ajan kaarteli takaisin minun selän taakse ja itse jo panikoin, että nyt tästä ei tule mitään, sydän takoo ja kello käy ja 5 minsaa aikaa löytää jälki. Diva seikkailee itsensä sitten lopulta niin tiukasti puihin kiinni, että käyn sen pelastamassa ja sama juttu toistuu toisenkin kerran. Eli janalähtö oli aivan peestä. Minä sain noottia siitä, etten pysynyt janalla, mutta pakkohan minun oli käydä aina koira irrottamassa, kun se oli takerrtunut aina puihin kiinni. Janalähdöstä saimme siis vain 15p. (Max40p.) Tästä viisastuneena opettelemme nyt sitten myös janalähtöjä.

Itse kisapäivänä satoi vettä koko päivän, koira oli aivan litimärkä. Onneksi olin ottanut itselle varahousut ja kengät mukaan. Kokonaisuutena jäi kuitenkin postiviinen mieli ja olen todella tyytyväinen Divan suoritukseen. Se teki kaiken oman osaamistasonsa mukaan ja erityisen ylpeä olen siitä, miten hyvin se jaksoi loppuun asti ja varsinkin tottisosuudella jaksoi olla hommassa mukana ( vaikka osaaminen loppuikin noutojen kanssa). Sitkeä tyttö.

Tällä viikolla unohdetaan sitten täysin pk-jutut ja treenataan vain ja ainoastaan agilityä. Nimittäin juhannuksena olis seuraavat agikisat...

1651164.jpg