On nuo siskotytöt sitten hyviä! Piu oli ensimmäisissä tokokisoissaan ja heti 1-tulos ja 180p. Doni uskaltautui samoissa kisoissa jo AVO-luokkaan ja vetäisi myöskin sieltä 1-tuloksen ja 185p. Katteeksi käypi :) Silti vilpittömät onnittelut!! :)

Täällä kotona on otettu Divalle nyt joka päivä tuota paikallaoloa ja kapulan pitämistä. Olen vaihdellut noita paikalloloaikoja, mutta pari minuuttia ollut maximi. Tähän asti pysynyt tosi hyvin, mutta tänään meinas nousta ennenaikojaan. Saas nähä, kun pääsen liikenteeseen ja lisätään ympäristönhäiriöt, niin kestääkö yhtään. Kapulanpito on nyt junnannut samassa. Ei edellekään halua pitää istuessaan kapulaa suussaan sekuntia pitempään. Jos tuen leuan alta ja kehun, niin kyllä silloin menee jonkun aikaa, mutta jos irrotan tukikäden niin sylkäsee samantien kapulan pois.

Olen aloittanut myös uuden tekniikan opetuksen agility kontaktiesteille. Tietääkseni täälläpäin Suomea kukaan ei käytä tätä tyyliä ja luin siitä Canis-lehdestä. Tyyli muistuttaa 2-on-2-off-menetelmää. Tässä uudessa tekniikassa kontaktiestesuorituksessa koira saapuu kontaktiesteen alapäähän ja koskettaa nenällä kontaktiesteen lopussa maata. Etutassut on maassa. Kosketuksen jälkeen koira odottaa palkan/tai luvan saamista jatkaa matkaa. (Eli tuo nenäkosketus maahan on uutta ja lisätty tuohon 2-on-2-off-menetelmään, muuten sama menetelmä).

2-on-2-off-menetelmän edut: koira osuu aina kontaktialueelle, koiralla on selkeät säännöt miten kontaktilla toimitaan, koira pystyy suorittamaan kontaktin itsenäisesti riippumatta ohjaajan sijainnista, koiralla on motiivi edetä esteellä mahdollisimman nopeasti ja ohjaajan vapautus-signaalista tulee koiralle palkkio, joka on ohjaajalla aina käytettävissään.

Tällä uudella kuonokosketusmenetelmällä saadaan edellä olevien lisäksi seuraavat lisäedut: -koira on oikeassa asennossa eli kuono ohjaa päätä, joka puolestaan ohjaa vartaloa, -koiralla paino takaosalla, mikä hellävaraisempaa ranteille, etuosalle ja selälle, -koiraa palkitaan aktiivisesta käytöksestä.

Menetelmän koulutus aloitetaan käsikosketuksella. Eli tavoitteena saada koira tökkimään kuonolla kämmentä saadakseen siitä palkan. Tavoitteena saada kunnollinen kosketus, hipaisu ei riitä ja niin, että tekee toistoja kuin "nokkiva kana". Diva on hoksannut jo tuon kosketuksen, siihen täytyy saada vielä kunnon "kananokitus" :). Palkkana naksu ja nakit.

Mitä seuraavaksi tehdään, kerron sitten samalla, kun Divan kanssa tässä edetään...mutta apuvälineeksi tulee pieni muovipleksin pala n. 6cm halkaisijaltaan.