Diva ikää 7 viikkoa, ei ehtinyt olla meillä uudessa kodissaan kuin muutaman päivän kun jouduimme jo kiikuttamaan sen lääkäriin. Diva oli repäissyt pahasti kielensä halki kulmahampaan kohdalta. Repeämä oli melkein 1/2 kielen leveydestä ja näytti tosi pahalle. Se mihin Diva kielensä repäisi on edelleen pieni mysteeri. Meillä oli siihen aikaan remonttia ja sisälle oli kulkeutunut mäntyinen kalikka. Voi olla, että siitä oli lohjennut terävä reuna niin, että se olisi viiltänyt kielen halki. Eläinlääkäri Akuutissa eläinlääkäri ei ollut vastaavaa nähnyt, kieltähän ei yleensä ommella, mutta tämä näytti niin pahalle, että jotain pitäisi tehdä. Hän pyysi paikalle toisenkin eläinlääkärin ja yhdessä he päättivät yrittää ommella kielen kasaan. Diva nukutettiin ja kieli ommeltiin monella pienellä tikillä.

No, kun kyseessä on 7 viikon ikäinen pentu, joka on vilkas kuin mikä, työntämässä nenää joka paikkaa, puree kaikkea mitä vastaan tulee, niin eihän ne tikit pysyneet edes yön yli.

Seuraavana päivänä olimme taas Akuutissa ja eläinlääkäri katsoi että 7 tikistä oli 2 sisimmäistä jäljellä. Hän myös totesi, että jos tikit pysyisivät edes pari päivää kieli parantuisi todella nopeasti, sillä tuo kohta jossa tikit vielä olivat, näytti jo paremmalle. Uusi nukutus ja uudet tikit ommeltiin vielä tiheämmin ja huolellisemmin.

Se viikonloppu oli aikamoista. Divaa vahdittiin ettei se pääse pureskelemaan mitään, ruoka annettiin pehmeänä jäätelön kera ja kaikki riekkumiset estettiin pitämällä sitä paljon sylissä. Yöt nukuin olohuoneen lattialla, pitäen pentua kainalossa.

Tikkejä silti alkoi taas irtoilla ja se reunimmainen tippui jo seuraavana päivänä. Viikon päästä kävimme kontrollissa ja saimme huokaista sillä kieli oli kiinnittynyt hyvin. Vain kielen reunaan nyt jäi ikuinen kauneusvirhe, mutta se on pientä. Edelleen Diva on utelias eikä tuo haaveri sitä ole jarruttanut sen uteliaisuuden suhteen. Edelleen Diva työntää päänsä joka paikkaan, kaikki kassit, laatikot ja lokerot täytyy tutkia niin että pää laitetaan ensin sisään ja sitten vasta mietitään. Toivotaan, että tämä rämäpää pysyy jatkossa ehjänä.

1129919.jpg

Kuvassa Diva 7,5vkoa molemmat etujalat ajeltuina ja nukutuksesta vielä hieman unen pöpperössä. Reppana.