Jaahas, mitäs sitä onkaan tässä taas välillä tullut tehtyä. Duudsonin kanssa on otettu pieniä agitreenejä. Tosin kerran viikossa yhteistreenit ei oikein sovi meille, kun Duudsonia kiinnostaa niin kovin mitä muut tekevät. Poika ei pysty keskittymään, jos joku muu tekee omaa rataansa. Oma agikenttä on osin virittämättä, kepit pitäis käydä paukuttaa paikoilleen, muut esteet siellä kyllä on, mutta nyt on laiskottanu ja väsyttänytkin lähteä enää iltaisin treenaa.

Divan kanssa olen treenaillut enemmän ja vähän joka lajia. Agissa oli taukoa mutta nyt taas treenataan kerran viikossa ryhmän mukana. Viime treeneissä meillä olikin vaikea rata, mutta olin kyllä tosi tyytyväinen Divan treeneihin. Siellä oli itsenäistä hakemista esteille, kepille vaikea lähetys. Eka radalla rimat paukkui alas Divan kirmaillessa innoissaan, mutta toistojen jälkeen alkoi nekin pysyä ylhäällä. Positiivisinta oli se, että hihan roikkumisia ei ollut, mikä on iso asia ja edistysaslel meille : ).

Diva on käynyt muutamalla jäljellä ja viimeksi jäljestettiin ja otettiin esineruutua juhannuksena Rovaniemellä. Janalähdössä otti takajäljen ja keppejä nousi 5, mutta edelliseen jäljen harhailun jälkeen, tää oli taas ihan hyvä paluu uskoon, että kyllä se osaa jos haluaa, heh. Esineruudussa poimittiin 2 esinettä. Tällä kertaa esineruutu oli tai musta vaan tuntui tavallista pitempi ruutu ja alkuun Diva ei irronu ihan takarajalle asti, mutta aikansa laukottuaan, meni kyllä perille asti ja toi esineet.

Ja sitten tottistelua. Sitä olen ottanu pari kertaa viikkoon ja otettu vaan ihan pilkottuja liikkeen osia, missä on hiomisen varaa. Meillä olis ensi maanantaina seuraavat tokokisat ja toivotaan, että Diva tekee liikkeet niinkuin osaa ja tavoitteena olis se kolmas 1-tulos alo-luokasta. Voihan olla, että itse kämmään sen, kun alan jännittämään taas ja teen jotain kummallista. Varsinkin nyt kun ollaan "kotikisoissa" ja tutut seuraa siellä kehän laidalla. Nää kaksi edellistä  tokokisaa oli siinä mielessä mukavampia, kun en tuntenut ketään, niinpä. Tänään meni viimeistelyt loistavasti. Ainoastaan liikkeestä seisomista taidan vielä varmistaa huomenna tai sunnuntaina, kun eka kerralla tänään jäi istumaan ja toisella vasta onnistui. Myös palkkaamisia mun täytyis alkaa harventaa, kun on niin tapana palkata koira heti ja jokaisen onnistumisen jälkeen ja aina. Vois joskus tehdä muutamia liikeosia tai toistoja niin, että lopuksi vaan tulis joku superpalkka.

Ollaan myös käyty tässä välissä näytelmissäkin juhannuksena Rovaniemellä. Divalla ei vielä ole turkkia, mutta sai kuitenkin eri:n ja oli KÄY1:n. Duudson oli ekaa kertaa junnuluokassa ja sai EH:n. Duudson on nyt hoksannut, että näissä näytelypaikoissa on jotain jännitettävää ja eihän sitä saanut liikkumaan eikä esiintymään kun se yrittää tarkkailla koko ajan ympärilleen, ettei mitään vaan tapahdu. En tiedä sitten, onko Duudson niin pehmeä, että muistaa vielä kaikki edelliset epämiellytävät kokemukset näyttelypaikoilla (ne kamalat sateenvarjot ja kaikuvat kuulutukset). Tiedä häntä, mutta toivotaan, että tämä on ohimenevä vaihe ja saadaan poika vapautumaan näyttelypaikoilla. Kotioloissa Duudson ei pelkää mitään paukkeita eikä rämähdyksiä. Ja vieraatkin se ottaa hyvin vastaan.

Duudson juhannusnäyttelyssä Rovaniemellä (Duudson in dog show Rovaniemi)

1246040713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Divan veli Jekku oli PU2 ja sai SERTin ja vara-CACIBin! Hyvä Jekku! (Diva´s brother Sysisalaman Dilledong "Jekku" was second best male and get CAC and RES-CACIB!)

1246040732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

What we have done in couple of last weeks...Duudson has been some agility training. Once a week, but now we have been noticed that it is difficult for us to train in the same time when somebody else is training too. Duudson interest so much what others are doing. The boy is not able to concentrate on, if someone else takes its course. So we have to train ourselves.

Diva has trained more than Duudson and different species. Less we have trained agility. We had a break, but now we are back train once a week group. In recent rehearsals, we had a difficult track, but I was real pleased Diva´s rehearsals. There was an independent application for the barrier, to the sticks was difficult to broadcast. The first track jumping sticks fall down because Diva was so excited, but the repetitions after they began to stay up. Most positive was the fact that Diva not “bite the sleeve” what she do earlier when she didn´t understand my commands, which is a big step for us:).

Diva has also get few tracks. Last our track training was in Midsummer in Rovaniemi. At start Diva took the back track but noticed herselves to return and tracking and took also five sticks. Anyway this was very good return of the belief that Diva can tracking(last time we lost the track : )). Object box Diva took two object, and that she can do good.

And then obediense. I have taken a couple of times a week obedience training for Diva. Next Monday we have again obedience competition in beginnerclass! I hoped that Diva will make movements how she do them in training and then we could have 1-result. And if we do, then we get title TK1.We also has been in dog show in Midsummer in Rovaniemi. Diva don´t yet have a coat, but get however EXC1 and won working class. Duudson was first time in junior class and got VG1. Duudson is now noticed that dog show places are the place were he get too ecited and he don´t feel himselves security. At home we don´t have any problems. Duudson don´t afraid any sounds and Duudson get strangers always welcome to our home. I think he needs now time to grow up.