Viikonlopun vietimme Ranualla mökkeillen. Pitkästä aikaa viikonloppu, ettei voinut istua netissä eikä katsoa telkkaria. Mökillä ei ollut sähköjä, siellä oli ulko wc ja kaminalämmitys. Mökki oli järven rannalla keskellä ei mitään. Viikonloppu oli siis oikein mukavaa oleilua. Lauantaina ajelimme uskomattoman hienoihin maisemiin. Jari teki siellä Divalle jäljen ja sen jälkeen lähdettiin reilun tunnin kävelylle. 907844.jpg

Matkan varrella oli aivan upea ja pitkä hiekkaranta.

907847.jpg

Diva ja Venla juoksentelivat rantavedessä.

907841.jpg

Koirat eivät huomanneet poroja, jotka olivat olleet rannassa. Kun porot kuulivat meidän tulevan, niin ne siirtyivät metsään. Me huomasimme porot jo kaukaa, mutta koirat humppasivat sen verran keskenään, että ne eivät nähneet poroja. Venla kyllä välillä nuuski ilmaa siihen malliin, että tiesi jotain paikalla olleen. Rannalla olikin sitten poronkakkaa ja niitähän tietenkin yritettiin syödä kielloista huolimatta.

Ympärillä oleva maasto oli samanlaista kuin Rokualla, jäkälää, kumpareita ja upeaa mäntymetsää. Näimme myös muutamia tosi hienoja kelohonkia, jotka olivat kuivuneet pystyyn.

Reilun tunnin lenkin jälkeen ajoimme Divan jäljen. Diva lähti jäljelle hyvin, pysyi hyvin jäljellä ja löysi kepitkin. Itse osasin antaa kulmissa Divalle löysää liinaa, asia jota olen vasta nyt opetellut tekemään, seuraamalla koiran käyttäytymistä jäljellä.

908187.jpg

Diva löytää kepin.

908186.jpg

Ja siitä saa palkaksi makkaraa.

908185.jpg

Myöskin koirat nauttivat mökkielämästä sillä ulkona sai riekkua aivan vapaana. Divasta hauskin leikki on ajaa Venlaa takaa silloin kun Venlalla on keppi. Ja näykkiä Venlaa persuksista.

908184.jpg

Venla ei voi komentaa takaisin keppi suussa ja tässäkin näkyy kun Venla yrittää irvistää, ja Diva kirmailee silloin aina kauemmas, ja tulee taas uudestaan.

908182.jpg

Toinen ja yleisempi leikki on, että Diva on jänis, jota Venla jahtaa. Mutta ovat ne kavereitakin. Yllä hieno poseerauskuva :)